Index
·   Hrvatska
·   Svijet
·   Politika
·   Sport
·   Znanost
·   Računala / IT
·   Film / TV / Video
·   Glazba
·   Kultura
·   Novac
·   Zanimljivosti
·   Crna kronika

Teme
·   Severina - ukredena snimka
·   Rat u Iraku
·   Afera Žužul
·   Predsjednički izbori 2005.
·   Hrvatska u EU
·   Prirodne katastrofe
·   Privatizacijske afere
·   Vatrogasci i požari
·   Izbori 2007.
·   Tina Katanić - seks snimka

Foto vijesti
·   Tranzit Venere
·   Slavni i poznati
·   Celebrity nude leaked
Korisnički meni
Korisnik

Lozinka



Registracija
Izgubljena lozinka
Partneri
Poduzetnici koji nisu prilagodili poslovanje mobilnim trendovima bilježe lošije rezultate

Najnovija istraživanja u SAD-u i Velikoj Britaniji pokazuju da 45 posto malih i srednjih poduzeæa (SME) uopæe nema web stranice, što je zaèuðujuæe visoka brojka.
Još je zanimljivije da je samo 6 posto SME-ova koji su shvatili važnost vlastitih web stranica iste prilagodilo mobilnim korisnicima. Procjenjuje se da zbog toga „gube“ i do 60.000 amerièkih dolara godišnje.


Država kroz predsteèajne nagodbe 2013. otpisala 892 milijuna kuna dugova

Tijela državne uprave i trgovaèka društva u veæinskom vlasništvu države tijekom 2013. godine u riješenim postupcima predsteèajnih nagodbi otpisali su ukupno 892,6 milijuna kuna, što èini 31,2 posto ukupnih potraživanja koja su imali prema 594 dužnika koji su lani sklopili nagodbe, pokazuju podaci Ministarstva financija predstavljeni na konferenciji za novinare.


Zagrebaèki holding ne prizna PDV od 23%!

Èini se kako je Zagrebaèki holding d.o.o. ostao u potpunosti dosljedan svom stajalištu kako neæe dizati cijene svojih usluga nakon poveæanja PDV-a sa 22 na 23% pa tako nakon 8 mjeseci primjene nove stope, oni još obraèunavaju usluge po 22%.


Pevec u steèaju, sretni radnici izviždali Zdravka Peveca

Sutkinja Trgovaèkog suda u Bjelovaru Branka Pleskalt donijela je danas odluku o pokretanju steèaja u tvrtki Pevec Zagreb, koja je blokirana još od 15. listopada prošle godine u iznosu od 225 milijuna kuna.


Stabilizira se stanje na burzama

Nakon oštre korekcije cijena koja je Crobex spustila u jutarnjem trgovanju za èak šest posto u odnosu na juèerašnje zatvaranje, raspoloženje ulagaèa na Zagrebaèkoj burzi od podneva se stabiliziralo, a Crobex je do kraja dana umanjio gubitke.


Rohatinski: inflacija ovog mjeseca iznad 5 posto

Guverner HNB-a Željko Rohatinski izjavio je u razgovoru s novinarima da je najveæa nepoznanica vezana uz 2008. godinu proraèun i utjecaj sastavljanja vlade na potrošnju. Pitanje je takoðer kako æe se izvršna vlast postaviti prema rastu cijena, jer “naznake koje sada stižu iz politièkih krugova nisu ohrabrujuæe”.


Velika potražnja za kunama

Otkako traje dionièka euforija, kuna je postala najtraženija valuta na našim prostorima. Kamate na kunske prekonoæne pozajmice popele su se na devet posto, s približno 3,5-4 posto, kolike su još poèetkom rujna bile kamate na kunske pozajmice.


Karlovac buduæi centar mobilnog turizma

Tvrtka Lora elektro zakupac je prostora uz rijeku Koranu u Karlovcu koji je namijenjen za gradnju autokampa. Graðevinska dozvola izdana je i uskoro æe poèeti radovi, a autokamp sa èetiri zvjezdice, u koji æe se uložiti oko 12 milijuna kuna, bit æe otvoren 9. svibnja 2006.


Hrvatska vodeæa zemlja u regiji

Izvještaj Svjetske banke, koji tvrdi da je Hrvatska meðu posljednjim zemljama na svijetu prema poslovnome ozraèju, daleko iza èak i svojih istoènih susjeda, ne odražava stvarno stanje, ustvrdio je juèer na upit Veèernjega lista Arnaldo Abruzzini, glavni tajnik Udruge europskih gospodarskih i industrijskih zbornica “Eurochambers”. Uèinio je to nakon predstavljanja istraživanja “Konkurentnost zapadnobalkanskih tvrtki”.


Kalmeta: Od 1995. u obnovu utrošeno 25 milijardi kuna

Hrvatska je u proteklih deset godina za proces obnove utrošila oko 25 milijardi kuna, a Vlada æe i dalje u obnovu podruèja od posebne državne skrbi ulagati znatna sredstva, izjavio je u srijedu u Hrvatskom saboru ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta.


Cijene rajèica skoèile za 103 posto

U odnosu na isto razdoblje lani trenutno su cijene jabuka, kupusa i salate na hrvatskim tržnicama i veletržnicama znatno veæe, no najveæe poskupljenje bilježi rajèica. To su najnoviji podaci Ministarstva poljoprivrede, izneseni u redovitom izvješæu Tržišnog informacijskog sustava u poljoprivredi o tržištu voæa i povræa.


Fiat obnovio suradnju sa srpskom Zastavom

Od poèetka 2006. u Zastavinoj tvornici u Kragujevcu trebali bi se poèeti montirati Fiatovi automobili marke Punto


Svjetska banka odobrila hrvatskoj PAL zajam od 150 milijuna eura

Svjetska banka odobrila je Hrvatskoj 150 milijuna eura vrijedan zajam za programsku prilagodbu, priopæeno je iz Svjetske banke. Rijeè je o prvom od tri PAL zajma predviðena za Hrvatsku u razdoblju od 2005. do 2008. kako bi se zemlji pomoglo u razvoju.


Vlada zadovoljna reakcijom svjetske banke

Premijer Ivo Sanader i ministar financija Ivan Šuker zadovoljni su što je iz vrha Svjetske banke stigla reakcija kojom se relativizira ocjena o uvjetima poslovanja u Hrvatskoj, po kojoj Hrvatska zauzima 118. mjesto od 155 zemalja.


Moguænost izgradnje “Krškog 2” razljutila Austrijance

Austrijski politièari i javnost reagirali su nizom prosvjednih i oštrih reakcija na vijest o moguæoj izgradnji druge nuklearke u Sloveniji koju su poèetkom tjedna u ljubljanskom dnevniku “Delo” iznijeli direktor energetskog poduzeæa Eles - Gen, suvlasnik nuklearke i novi èlan nadzornog odbora nuklearke Krško, Martin Novšak i direktor nuklearke Stane Rožman.


Posljednje vijesti
Tjedna anketa

Kalendar
Svibanj 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Vrijeme

Sva prava pridržana. Copyright 2004-2017 UnReal Network. Obrađeno u 0.09 sekunde.