Index
·   Hrvatska
·   Svijet
·   Politika
·   Sport
·   Znanost
·   Računala / IT
·   Film / TV / Video
·   Glazba
·   Kultura
·   Novac
·   Zanimljivosti
·   Crna kronika

Teme
·   Severina - ukredena snimka
·   Rat u Iraku
·   Afera Žužul
·   Predsjednički izbori 2005.
·   Hrvatska u EU
·   Prirodne katastrofe
·   Privatizacijske afere
·   Vatrogasci i požari
·   Izbori 2007.
·   Tina Katanić - seks snimka

Foto vijesti
·   Tranzit Venere
·   Slavni i poznati
·   Celebrity nude leaked
Korisnički meni
Korisnik

Lozinka



Registracija
Izgubljena lozinka
Partneri
Predsjednik Mesiæ pozvao na konsenzuns
Objavio/la UnReal-Net / 17. Siječanj 2005, 08:26

Stjepan Mesiæ, koji je na èetvrtim hrvatskim predsjednièkim izborima po drugi put izabran za Predsjednika Republike pozvao je sve graðane i politièke opcije na konsenzus oko nacionalnih strateških pitanja - ulaska u EU i gospodarskog razvoja.


"Danas Hrvatska kroèi velikim koracima u Europu i sada trebamo biti udruženi, treba nam nacionalni konsenzus da ostvarimo svoje ciljeve", izjavio je Mesiæ u obraæanju graðanima nakon što je Državno izborno povjerenstvo u ponoæ potvrdilo njegovu uvjerljivu izbornu pobjedu (66 posto osvojenih glasova).

"Postoje razlièite stranke i mišljenja, ali strateški ciljevi moraju biti jedinstveni. Pozivam vas da svi zajedno idemo u pravednu, modernu Hrvatsku svih njezinih graðana", poruèio je Mesiæ u svom izbornom stožeru.

Predsjednik je dometnuo da je sada pred Hrvatskom ostvarenje standarda koje od nje oèekuje EU. "Ponosan sam na zrelost hrvatske demokracije, prešli smo velik put i hrvatska demokracija se potvrdila. To vide Europa i svijet."

Zahvaljujuæi svim biraèima koji su mu na izborima ukazali povjerenje te svima onima koji su izašli na izbore, Mesiæ je naglasio kako su izbori potvrdili da se može pobijediti u afirmativnoj kampanji. Bilo je "podmetanja, podvala i notornih laži", ali to je iza nas, jer je pred Hrvatskom ostvarenje strateških ciljeva, rekao je.

Kao jedan od prvih ciljeva u ostvarivanju tih interesa naveo je donošenje nacionalne razvojne strategije, koju æe pokušati izraditi u suradnji s Vladom. Bez te strategije, upozorio je, pregovaraèki tim neæe moæi zaštititi nacionalne interese.

Mesiæ je najavio kako æe se zalagati da Hrvati u BiH ostanu konstitutivan narod te države, naglasivši da se oni stoga ne mogu smatrati hrvatskom dijasporom.

“riznajem zakon, ali mislim da je zakon pokazao sav svoj apsurd. Ako netko želi postati predsjednik Hrvatske onda ne može skupljati glasove u drugoj državi”, ocijenio je Mesiæ.

(Hina - http://www.hina.hr)


Komentari korisnika

Upiši komentar
Potrebno je biti prijavljen na sustav! Ako se još niste registrirali, to možete vrlo brzo učiniti OVDJE

Sva prava pridržana. Copyright 2004-2017 UnReal Network. Obrađeno u 0.01 sekunde.