Index
·   Hrvatska
·   Svijet
·   Politika
·   Sport
·   Znanost
·   Računala / IT
·   Film / TV / Video
·   Glazba
·   Kultura
·   Novac
·   Zanimljivosti
·   Crna kronika

Teme
·   Severina - ukredena snimka
·   Rat u Iraku
·   Afera Žužul
·   Predsjednički izbori 2005.
·   Hrvatska u EU
·   Prirodne katastrofe
·   Privatizacijske afere
·   Vatrogasci i požari
·   Izbori 2007.
·   Tina Katanić - seks snimka

Foto vijesti
·   Tranzit Venere
·   Slavni i poznati
·   Celebrity nude leaked
Korisnički meni
Korisnik

LozinkaRegistracija
Izgubljena lozinka
Partneri
Novinari tuže državu, Mesić pere ruke
Objavio/la UnReal-Net / 14. Svibanj 2005, 14:09

Nakon što je novinar Vjesnika Željko Peratović, jučer najavio da tuži državu i traži 1,2 milijuna kuna na ime pretrpljene štete zbog prekršenih prava na slobodu informiranja, Novi list piše da su se na istu akciju odlučili i drugi novinari-žrtve famozne Turekove Prezentacije.

Bivši ravnatelj Protuobavještajne agencije je, podsjetimo, pred državnim vrhom prošlog proljeća optužio grupu novinara za namjernu, organiziranu i koordiniranu zavjeru protiv Hrvatske. Uz Peratovića, svoju će zadovoljštinu na sudu sada potražiti i novinari Globusa Gordan Malić, te Jutarnjeg lista Marijo Kavain i Ivanka Toma.

A kako nam je jučer objasnio sam Željko Peratović: “Zauzimanje predsjednika uopće i za slučaj Puljiz bilo je samo iz političkih razloga njegove predizborne kampanje. Priznavanje nama da je bila prezentacija - to je bilo umanjivanje političke štete. On je pola priznao i mislio da će se sve zaustaviti na tome.”

Gostujući u eteru Radija 101 povodom njegova rođendana, predsjednik Stipe Mesić je odgovorio da je njegova reakcija bila adekvatna, “ali nisam uvijek reagirao onako kako pojedinac zamišlja. Ja reagiram onako kako mi moja dužnost nalaže, ali svak bi imao pravo tražiti da ja reagiram jer njegov problem za njega je najveći”

Mesić je dodao da se njegova uloga sastoji u brizi za funkcioniranje institucija, a ne u preuzimanju zadaća državnog odvjetnika ili suca u svakom pojedinom slučaju.

(Radio 101 - http://www.radio101.hr)


Komentari korisnika

Upiši komentar
Potrebno je biti prijavljen na sustav! Ako se još niste registrirali, to možete vrlo brzo učiniti OVDJE

Sva prava pridržana. Copyright 2004-2014 UnReal Network. Obrađeno u 0.09 sekunde.